Copyright 2024 - Custom text here

България като нова Nearshoring дестинация

images/2-reda__logo_iba_chambers_nearshore_820360.jpg

Дата:30/07/2020г.  Час: 10:00ч.

Имаме удоволствието да Ви поканим на предстоящата конференция организирана от Българска агенция за инвестиции /БАИ/ съвместно с петнадесет Двустранни търговски и индустриални камари, която ще се проведе онлайн на 30-ти юли 2020г. от 10:00 часа.

Конференцията е на тема: „България, като нова топ „ниършоринг“ дестинация“. В дискусиите ще участват представители на търговските камари, г-н Стамен Янев – Зам.министър на Икономиката, както и представители на бизнеса.

За да се включите в Конференцията може да използвате следните две възможности:

  • Да се регистрирате предварително на следния линк: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZctc-uuqjMsEtUlbjsDok6lnU6zEij0NbPt. Ако не разполагате с профил в платформата Zoom, ще бъдете поканени да на направите такъв (регистрацията е безплатна). Срокът за регистриране е до 28-ми юли 2020 г.
  • Да се присъедините в деня на Конференцията, четвъртък 30-ти юли 2020 г., от 10:00 ч. през персонализирания линк, който ще Ви бъде изпратен от Zoom, посредством автоматично съобщение, което ще се генерира в отговор на Вашата предварителна регистрация онлайн.

                                                 Работни езици на събитието ще са български и английски

 

РЕГИСТРАЦИЯ

ПОКАНА

 

Анкета на тема "България като нова топ Nearshoring дестинация"

Създадохме въпросника за целта на тази инициатива,която е популяризирането на България като дестинация за релокация на производство и съкръщаване веригата на доставки.Отговорите Ви са важни за да можем правилно да планираме следващите действия.

Моля, попълнете един от двата варианта!

 

Анкета на български  език                        Анкета на английски език

 

 Програма

  

10:00 НАЧАЛО НА КОНФЕРЕНЦИЯТА с модераторите:
Весела Тодорова-Мозеттиг, Директор на Френско-Българската Търговска и Индустриална Камара
Даниел Киряков, Мениджър комуникации в Американската Търговска Камара в България
10:10 Официално откриване от Стамен Янев, Зам.министър на Икономиката.
Държавната политика и мерките в подкрепа на бизнеса за справяне с последствията
от коронакризата. Възможностите за България, като Nearshoring дестинация.
10:20 Представяне на новия имиджов клип на БАИ „MOVE TO BE MOVED”
10:25 Босчан Скалар,Изпълнителен директор - изпълнителен директор на
Световната асоциация на инвестиционните агенции (WAIPA) . Световните тенденции и
новите стратегии за привличане на инвестиции.
10:40 Презентации на представители на Камарите 
11:40 Дискусия и въпроси от бизнеса
12:00

Модераторите обобщават акцентите от дискусията  

ЗАКРИВАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА.


               Програма на английски език


Гост-лектор

 Босчан Скалар(Bostjan Skalar) е словенски гражданин, роден в Любляна и в момента изпълнява длъжността изпълнителен директор - изпълнителен директор на Световната асоциация на агенциите за насърчаване на инвестициите. WAIPA е организация на световните агенции за насърчаване на инвестиции, създадена през 1995 г. в Женева под егидата на UNCTAD. Преди това той е бил директор на новата словенска Публична агенция за насърчаване на инвестиции, интернационализация, предприемачество и туризъм (SPIRIT). Той получи мандат от тогавашното правителство и успешно обедини агенции за инвестиции и интернационализация, туризъм и технологии и оптимизира организационната, заетостната и финансовата структура в новата агенция. SPIRIT беше и все още е успешен в привличането, улесняването и разширяването на потоците от преки чуждестранни инвестиции към Словения. Той също в продължение на  четири години работи като консултант по икономическите въпроси на Словения в Истанбул, Турция. Той също така ефективно изпълнява дейностите си по международен бизнес и развитие на пазара и заема ръководни роли в различни компании в сектора на текстила, автомобила, печатарството и строителството в много чужди страни като Дания, Швеция, Швейцария, Франция и Турция. Учи в икономическия факултет в Марибор, Словения, където завършва маркетинг. Завършил е и Факултет по организационни науки в Кран, Словения по управление на човешките ресурси. Той има над 20 години опит в управлението и е един от световните лидери в областта на насърчаване на инвестиции с частен сектор. Огромният му опит в различни области от частния до публичния сектор му дава глобален преглед на текущите бизнес и геополитически тенденции, които влияят на потоците на ПЧИ.

 

 

 

 

 

 

 

нннвюрп 

Заммръмря

 

  100% БЪЛГАРСКИ СЛАДКА

       ETEM GESTAMP

  

            

          

         Адвокатска кантора