Copyright 2024 - Custom text here

29/01/2021

Международна видеоконференция „България – новата топ ниършоринг дестинация“

На 28 януари 2021 се проведе Втората международна конференция "България като топ нова ниършоринг конференция". Събитието беше модерирано от Христо Николов, журналист от Bloomberg TV Bulgaria  и бе открито от министъра на икономиката Лъчезар Борисов.„Пандемията предизвиква известно забавяне на инвестиционните процеси в международен план, но тук запазваме положителната тенденция на интерес към възможностите за инвестиране”, каза той. Икономическият министър заяви, че в последните години се наблюдава нарастване на инвестициите за технологично развитие в производства и услуги с висока добавена стойност и създаване на нови високопроизводителни работни места. „Ниършорингът става все по-привлекателен и настоящата пандемична ситуация показва, че има много предимства от съкращаването на веригите за доставка и инвестициите в страни с близък часови пояс, по-лесен достъп и всички предимства на общия европейски пазар“, каза Борисов.

Участие в Конференцията взеха още зам.-министърът на икономиката Стамен Янев, изп.директор на БАИ Десислава Трифонова, икономическия анализатор Георги Стоев, както и представители на бизнеса от Двустранните търговски и индустриални камари.

По време на събитието бяха представени успешни примери на чуждестранни компании в страната ни от Марсел ван дер Хук, регионален мениджър на балканите,АББ, Ксавиер Марсенак, основател на Насекомо и Светлана Стефанова, изпълнителен директора на ФААК България.Конференцията завърши с Q&A сесия.Събитието се проведе чрез дигитална платформа и имаше зрители от Европа, Северна Америка и Азия.

 

  100% БЪЛГАРСКИ СЛАДКА

       ETEM GESTAMP

  

            

          

         Адвокатска кантора