Copyright 2024 - Custom text here
 • КОРПОРАТИВНИ РЕШЕНИЯ | SOLUCIONES EMPRESARIALES | INTERNATIONAL TRADE AND DEVELOPMENT

 • КОРПОРАТИВНИ РЕШЕНИЯ | SOLUCIONES EMPRESARIALES | INTERNATIONAL TRADE AND DEVELOPMENT

 • КОРПОРАТИВНИ РЕШЕНИЯ | SOLUCIONES EMPRESARIALES | INTERNATIONAL TRADE AND DEVELOPMENT

 • КОРПОРАТИВНИ РЕШЕНИЯ | SOLUCIONES EMPRESARIALES | INTERNATIONAL TRADE AND DEVELOPMENT

 • КОРПОРАТИВНИ РЕШЕНИЯ | SOLUCIONES EMPRESARIALES | INTERNATIONAL TRADE AND DEVELOPMENT

 • КОРПОРАТИВНИ РЕШЕНИЯ | SOLUCIONES EMPRESARIALES | INTERNATIONAL TRADE AND DEVELOPMENT

 • КОРПОРАТИВНИ РЕШЕНИЯ | SOLUCIONES EMPRESARIALES | INTERNATIONAL TRADE AND DEVELOPMENT

 • КОРПОРАТИВНИ РЕШЕНИЯ | SOLUCIONES EMPRESARIALES | INTERNATIONAL TRADE AND DEVELOPMENT

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
Дата : 05 Февруари 2024
6
Дата : 06 Февруари 2024
7
Дата : 07 Февруари 2024
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

18/08/2022

World Cheese Fair - Fromago 2022, Zamora, Spain

Българо-испанска търговска камара в партньорство с VSV EuroGlobal, Испания и  Търговска камара Самора,Испания търсим компании, които са специализирани във внос на сирена и  биха искали да участват  WORLD CHEESE FAIR - FROMAGO 2022 , което ще се проведе в Самора от 14 до 18 септември 2022г. (присъствено събитие)

Защо да участвате?

 • Компании от повече от 50 държави ще присъстват на тези срещи. Ние ще покрием всички пътни разходи (полети, настаняване, вътрешен транспорт в Испания, кетъринг и др.).
 • Ще координираме срещи според вашите интереси, което също ще ви позволи да увеличите бизнес отношенията, както и да откриете нашето разнообразие от сирена.
 • Ние също така ще ви подкрепим с всички логистични договорености, от които може да се нуждаете.

Приложено ще намерите повече информация за събитието HOSTEDBUYERSPROGRAMME (designrr.page)

Период на участие:

Специализираната хостинг програма е в периода 14-16 септември 2022г.

Условия за участие:

Ако желаете да участвате, моля попълнете регистрационният формуляр и го изпратете в срок до 25 август 2022г. на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. за да бъде оценен от Търговската камара в Самора.

За всички членове на Българо-испанска търговска камара участието е безплатно, а за НЕчленуващи административна такса от 100.00 лв.

 

20/06/2022

Годишна конференция на Европейското общество по строително право 2021: “Публично-частно партньорство”

Бългapcĸoтo oбщecтвo пo cтpoитeлнo пpaвo бе дoмaĸин нa гoдишнaтa конференция на Европейското общество по строително право на тема: “ΠЧΠ: Kaĸвo нaиcтинa имa знaчeниe”, която се проведе нa 16-17 юни 2022г. в София Хотел Балкан, където над 50 участника от 16 държави взеха участие. 

17 експерта от 10 страни представиха интересни презентации пред делегатите, като много участници се включиха с въпроси и споделиха своя опит. 

Участници и презентации може да намерите ТУК

Πpeдceдaтeлят нa УC нa БOCΠ д-p инж. Aдpиaнa Cпacoвa, пoнacтoящeм пpeзидeнт нa EOCΠ вpъчи нaгpaдитe нa EOCΠ зa диплoмни paбoти c пpинoc зa eвpoпeйcĸoтo cтpoитeлнo пpaвo зa 2020 и 2021 г. нa шecт диплoмaнти oт пpecтижни yнивepcитeти в Aнглия, Hидepлaндия и Дaния. Члeнoвe нa жypитo ca извecтни пpoфecopи пo пpaвo oт Aнглия, Швeйцapия, Фpaнция и Бeлгия.

Българо-испанска търговска камара бе съорганизатор на събитието.

 

12/06/2022

Green transformation- Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход

Конференция "Зелената сделка - иновации, инвестиции и справедлив преход" се проведе на 10 юни 2022г. в "София Ивент Център", която за втора поредна година  се организира от Dir.bg ,едно мащабното събитие със специално внимание върху зелената трансформация и инструментите за справедлив преход.

Форумът бе открит от президента Румен Радев. Зелената сделка и значението ѝ за българското общество и икономиката бяха във фокуса на разговорите по време на дискусията.

От началото на годината и особено през последните месеци, в условията на енергийна криза и предстоящите дебати около прилагането на пакета "Готови за 55" (Fit for 55), темата за Зеления преход отново излезе на преден план в Европа и в България. За България, която е сред най-зависимите от изкопаемите горива в ЕС, това е решаващ момент и най-вече перспектива за модернизация и иновации, не само за енергийния сектор, но и за националната икономика като цяло, допълват организаторите на събитието.

Целта на събитието бе да  събере на едно място европейски и български лидери, водещи експерти, представители на бизнеса, неправителствения сектор и медиите. Участие в откриващия панел, освен президента Румен Радев, участваха още европейският комисар по сближаване и реформи Елиза Ферейра, комисарят по икономика Паоло Джентилони, комисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, както и президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер.

Българската визия в различните панели по програма се представи от вицепремиерите Асен Василев, Гроздан Караджов (в оставка) и Борислав Сандов, както и министрите Даниел Лорер и Александър Николов. 

И тази година във форума се включиха представители на законодателната и на местната власт, на бизнеса и на неправителствения сектор, посочват организаторите.

Съорганизатори на конференцията са Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ), КТ "Подкрепа", Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Американската търговска камара, Британско-българската бизнес асоциация, Българо-испанската търговска камара, Германо-българската индустриално-търговска камара и Италианската търговска камара в България. 

Събитието бе структурирано около политически и финансов панел, последвани от пет паралелни сесии. В тях над 70 панелисти дебатираха по теми като: финансови инструменти за справедлив преход, енергетика и региони в развитие; климатична отговорност, регулации и технологии на бъдещето; иновации, дигитализация и изкуствен интелект; биотехнологии и земеделие.

 

 

01/07/2022

European Business Networking Evening 2022

На 23 юни се проведе Третото издание на Networking коктейла на европейските двустранни камари, едно от най-големите бизнес събития в България. Повече от 500 гости присъстваха на събитието, съвместно организирано от единадесет двустранни търговски камари, и се възползваха от възможността за осъществяване на нови контакти.

Министърът на иновациите и растежа, г-н Даниел Лорер, беше сред официалните гости на събитието.

Благодарим на всички партньори, които подкрепиха събитието, на  ATRADIUS Атрадиус Кредито и Каусион, С.А. де Сегурос и Реасегурос , както и на всички гости, които бяха част от тази инициатива!

 

 

 

 

 

 

 

04/07/2022

Правен форум "Нови регулации и нови възможности"

На 29.06.2022г. в хотел Интерконтинентал в София се проведе правен форум, организиран съвместно от Българо-испанска търговска камара и Адвокатско дружество „Попов, Арнаудов и партньори“.

Темите на правния форум бяха свързани с регулаторните изисквания към бизнеса, насочени към защита на правата на потребителите, гарантиране на човешките права, както и устойчиво развитие, съобразено с климатичните промени.

Гости и участници в събитието бяха представители на законодателната и изпълнителната власт, както и представители на бизнеса. На форумът присъства и председателят на УС на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

В първия панел на форума, модериран от главния управляващ съдружник на АД „Попов, Арнаудов и партньори“ адв. Галин Попов, Димитър Маргаритов, зам.-министърът на икономиката и индустрията и дългогодишен председател на Комисията за защита на потребителите и адв. Христо Копаранов, ръководител на практиката по Защита на конкуренцията, съответствие и регулации в адвокатското дружество разгледаха актуалните законодателни промени, свързани с гарантиране на потребителските права при онлайн търговия и при покупка на стоки с цифрово съдържание. По време на дискусията бяха обяснени някои особености на възприетия законодателен подход, които да помогнат на предприятията да се ориентират в усложняващото се потребителско право. Лекторите и гостите обсъдиха правата на потребителите и задълженията на търговците относно онлайн сайтове за търговия, както и относно новата забрана за двоен стандарт спрямо различните пазари. Димитър Маргаритов представи и предстоящите законодателни инициативи на министерството, които целят да засилят защитата на потребителите.

Адв. Емилиян Арнаудов, управляващ съдружник в правната кантора, представи на гостите новия европейски регламент, гарантиращ защитата на конкуренцията в случаите, когато между предприятия на различни нива в производството и търговията се сключват споразумения, които могат да увредят конкуренцията. Бяха дискутирани случаите, в които европейското право става по-строго към предприятията, но и тези, в които им дава допълнителна свобода. Участниците във форума се обединиха около извода, че, както и промените в потребителското право, новият регламент е пряко насочен към адекватно регулиране на бизнес-отношенията, сериозно променени в резултат на засилващата се дигитализация.

В рамките на втория панел от форума адв. Копаранов и адв. Попов коментираха проекта на закон за защита на лица, подаващи сигнали за извършени нарушения и представиха на гостите задълженията, които се очаква да бъдат наложени на предприятията, за да осигурят на своите служители безопасна възможност да сигнализират за нередности. Дискутирани бяха проблемите, които могат да възникнат при прилагането на бъдещия закон и бяха представени механизми за запазване на анонимността на сигнализиращите лица, както и защитата на тези, които са обвинени в нарушения. В рамките на дискусията беше коментирано и предложението за директива, която ще предвиди задължения за предприятията, гарантиращи максимално зачитане на човешките права и опазване на околната среда. Обърнато беше внимание, че макар директивата още да не е приета, е добре бизнеса отрано да има предвид готвените промени, за да се подготви за тях.

Правният форум завърши с дискусия, свързана с новите възможности за изграждане на енергийни обекти за производство на енергия от възобновяеми източници. В нея се включи народният представител Васил Стефанов, който е един от вносителите на последните законодателни изменения, целящи насърчаване използването на екологична енергия. Активно в дискусията участваха и представители на бизнеса и по-специално председателят на Сдружение Соларна академия България, Веселин Тодоров, които коментираха конкретни проблеми, с които се сблъскват и отправиха конкретни предложения към законодателната власт и към дейността на енергийния регулатор.

 

 

 

 

12/10/2021 

 

 

   Изкуство с кауза

 

Уважаеми дами и господа

 

Българо-Испанска Търговска Камара

Ви кани

да се присъедините към едно събитие с кауза

в подкрепа на донорството и трансплантацията

 

Нашите специално поканени гости

Н.В. Цар Симеон II

Министър на културата

Министър на Здравеопазването

Посолство на Кралство Испания в България

 

 

Програма

 

18:30 -19:00 Регистрация

19:00-19:10 Приветствени слова

19:10-19:30 Прожекция на филма "Este es tu bebé

19:30-21:30 Коктейл

 

Участието е безплатно, но се изисква предварителна РЕГИСТРАЦИЯ!

 

 

За компаниите, които искат да допринесат за каузата предлагаме спонсорски пакет:

Спонсор (500.00 лв.) - видимост в рекламните материали, социални мрежи и уеб съобщения - съобщаване името на компанията в официалното откриване.

Да сега това са :

 Ще се радваме да Ви посрещнем на нашето събитие!

 

 

09/08/2021

                                           Hungarian-Spanish Business Chill

 

 

Dear Ladies and Gentlemen,

 

the Hungarian-Bulgarian and the Bulgarian-Spanish

Chambers of Commerce

 

are pleased to invite you to the following event:

"Hungarian-Spanish Business Chill"!

 

Enjoy the international company of our chambers,

the fine food inspired by the culinary traditions of our countries,

the exceptional atmosphere of the Grand Hotel Millennium Sofia

and a great networking opportunity!

 

Our special guests will be:

H.E. Tekla Harangozó Balázsné, Ambassador of Hungary

Representative of the Spanish Embassy (TBC)

 H.M. Tsar Simeon II (TBC)

Mr. Jesus Callallero Pinto, CEO of SOF Connect, Sofia International Airport

 Mr. Sergiu Nosaci, MD of Gedeon Richter Bulgaria

                                                                         Mr. Nikolay Vassilev, Managing Partner, Expat Capital

 

Date: Wednesday, 29th of September 2021.

Location: Grand Hotel Millennium Sofia

Programme:

 

18:30 - 19.00 Arrival and registration.

19.00 - 19.15 Welcome speeches

19.15 - 21.00 Reception with finger food and wine tastig. Networking.

 

The language of the event is English.

The wines shall be provided by courtesy of the Hungarian Wine Embassy and BGESCC.

Members participation fee:

For members of the co-organising chambers is BGN 60 per person.

Non-members participation fee: BGN 120 per person.

 

For protocol reasons personal registration is required at LINK

Registration deadline 27th  of September, 2021

We look forward to welcoming you at our event!

 

 

 

Уважаеми членове и приятели на Българо-Испанска Търговска Камара/БИТК/,

След прекъсване на събитията на живо поради ограничения на COVID, имаме удоволствието да ви поканим на съвместна вечер  на открито при всички мерки за социално дистанциране и безопасност.

Събитието се организира съвместно от 11 двустранни търговски камари: Белгия България Люксембургски бизнес клуб, Британско-българска бизнес асоциация, Българо-румънска търговско-промишлена палата, Конфиндустрия България, Френско-българска търговска камара и Промишленост, Германско-българска търговско-промишлена камара, Унгарско-българска търговска камара, Шведско-българска търговска камара, Норвежко-българска бизнес група, Италианска търговска камара в България, Българо-испанска търговска камара и ще се проведе на 24 юни.

Предвид продължаващите европейски и световни събития, международната бизнес общност в България би искала да изпрати послание за единство и непреклонна вяра, че успешният бизнес не познава граници и процъфтява в гъвкавостта, лоялната конкуренция и върховенството на закона.

Очаква се съвместните усилия на 11-те съорганизиращи камари да доведат до първокласен прием с над 450 присъстващи, продължение на успешното първо издание през 2019 г. Вземащите решения, представители на мениджмънта от най-високо и средно ниво на международния бизнес ще участват и ще използват възможностите за B2B мрежа, за да търсят нови партньори, доставчици, клиенти и дистрибутори. Не пропускайте възможността да станете част от най-голямото мрежово събитие между 11-те камари през 2021 година.


Кога: четвъртък, 24 юни

По кое време: 18:30

Къде: София Тех Парк

 

Такси за участие:

Такса за участие на членовете *

Таксите за участие на компаниите-членове на съорганизаторските камари са 50 лв. на човек.

Такса за участие на нечленове *

Таксите за участие за компании, които НЕ са членове на никой от съорганизаторите е 100 лв. на човек.

Моля, имайте предвид, че поради настоящата ситуация, причинена от пандемията, местата ще бъдат ограничени.

Моля, имайте предвид, че регистрацията се потвърждава само след доказателство за плащане на такса за участие.

                                                                     РЕГИСТРАЦИЯ

Събитието има за цел да демонстрира единството между международно ориентирания бизнес в България и да създаде нови бизнес възможности за членовете на участващите асоциации. След феноменалния успех през 2019 г. с над 450 гости и 13 спонсори, ние сме горди да Ви поканим на още по-голяма промоционална възможност.

Ако се интересувате от спонсорство на това събитие, моля, прегледайте възможностите за спонсорство ТУК.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

България като нова Nearshoring дестинация

images/2-reda__logo_iba_chambers_nearshore_820360.jpg

Дата:30/07/2020г.  Час: 10:00ч.

Имаме удоволствието да Ви поканим на предстоящата конференция организирана от Българска агенция за инвестиции /БАИ/ съвместно с петнадесет Двустранни търговски и индустриални камари, която ще се проведе онлайн на 30-ти юли 2020г. от 10:00 часа.

Конференцията е на тема: „България, като нова топ „ниършоринг“ дестинация“. В дискусиите ще участват представители на търговските камари, г-н Стамен Янев – Зам.министър на Икономиката, както и представители на бизнеса.

За да се включите в Конференцията може да използвате следните две възможности:

 • Да се регистрирате предварително на следния линк: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZctc-uuqjMsEtUlbjsDok6lnU6zEij0NbPt. Ако не разполагате с профил в платформата Zoom, ще бъдете поканени да на направите такъв (регистрацията е безплатна). Срокът за регистриране е до 28-ми юли 2020 г.
 • Да се присъедините в деня на Конференцията, четвъртък 30-ти юли 2020 г., от 10:00 ч. през персонализирания линк, който ще Ви бъде изпратен от Zoom, посредством автоматично съобщение, което ще се генерира в отговор на Вашата предварителна регистрация онлайн.

                                                 Работни езици на събитието ще са български и английски

 

РЕГИСТРАЦИЯ

ПОКАНА

 

Анкета на тема "България като нова топ Nearshoring дестинация"

Създадохме въпросника за целта на тази инициатива,която е популяризирането на България като дестинация за релокация на производство и съкръщаване веригата на доставки.Отговорите Ви са важни за да можем правилно да планираме следващите действия.

Моля, попълнете един от двата варианта!

 

Анкета на български  език                        Анкета на английски език

 

 Програма

  

10:00 НАЧАЛО НА КОНФЕРЕНЦИЯТА с модераторите:
Весела Тодорова-Мозеттиг, Директор на Френско-Българската Търговска и Индустриална Камара
Даниел Киряков, Мениджър комуникации в Американската Търговска Камара в България
10:10 Официално откриване от Стамен Янев, Зам.министър на Икономиката.
Държавната политика и мерките в подкрепа на бизнеса за справяне с последствията
от коронакризата. Възможностите за България, като Nearshoring дестинация.
10:20 Представяне на новия имиджов клип на БАИ „MOVE TO BE MOVED”
10:25 Босчан Скалар,Изпълнителен директор - изпълнителен директор на
Световната асоциация на инвестиционните агенции (WAIPA) . Световните тенденции и
новите стратегии за привличане на инвестиции.
10:40 Презентации на представители на Камарите 
11:40 Дискусия и въпроси от бизнеса
12:00

Модераторите обобщават акцентите от дискусията  

ЗАКРИВАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА.


               Програма на английски език


Гост-лектор

 Босчан Скалар(Bostjan Skalar) е словенски гражданин, роден в Любляна и в момента изпълнява длъжността изпълнителен директор - изпълнителен директор на Световната асоциация на агенциите за насърчаване на инвестициите. WAIPA е организация на световните агенции за насърчаване на инвестиции, създадена през 1995 г. в Женева под егидата на UNCTAD. Преди това той е бил директор на новата словенска Публична агенция за насърчаване на инвестиции, интернационализация, предприемачество и туризъм (SPIRIT). Той получи мандат от тогавашното правителство и успешно обедини агенции за инвестиции и интернационализация, туризъм и технологии и оптимизира организационната, заетостната и финансовата структура в новата агенция. SPIRIT беше и все още е успешен в привличането, улесняването и разширяването на потоците от преки чуждестранни инвестиции към Словения. Той също в продължение на  четири години работи като консултант по икономическите въпроси на Словения в Истанбул, Турция. Той също така ефективно изпълнява дейностите си по международен бизнес и развитие на пазара и заема ръководни роли в различни компании в сектора на текстила, автомобила, печатарството и строителството в много чужди страни като Дания, Швеция, Швейцария, Франция и Турция. Учи в икономическия факултет в Марибор, Словения, където завършва маркетинг. Завършил е и Факултет по организационни науки в Кран, Словения по управление на човешките ресурси. Той има над 20 години опит в управлението и е един от световните лидери в областта на насърчаване на инвестиции с частен сектор. Огромният му опит в различни области от частния до публичния сектор му дава глобален преглед на текущите бизнес и геополитически тенденции, които влияят на потоците на ПЧИ.

 

 

 

 

 

 

 

нннвюрп 

Заммръмря

 

  100% БЪЛГАРСКИ СЛАДКА

       ETEM GESTAMP

  

            

          

         Адвокатска кантора