Copyright 2022 - Custom text here
  • Ние работим за Вас

  • Работен процес

  • Споразумение за сътрудничество

  • B2B срещи

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
15
16
17
29
30
31

15/10/2021

 Нови правила за потребителите

От началото на 2022 г. ще влезе в сила Законът за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки, както и редица изменения в Закона за защита на потребителите.
Новият закон променя правилата, свързани с качеството и рекламациите на стоки, включително такива с цифрово съдържание, а в Закона за защита на потребителите ще бъдат включени текстове, даващи възможност на потребителите да извършват рекламация на услуги във връзка с тяхното съответствие с потребителските договори.
Един от особените акценти в новия закон е самостоятелна регулация на „смарт-устройствата" в това число и задължението на търговеца да предостави най-новата версия на цифровото съдържание или цифровата услуга в момента на сключване на договора. 
Адвокатско дружество „Попов, Арнаудов и партньори" има готовност да отговори на конкретни запитвания във връзка с новите приложими регулации или свързаните с тях вътрешни документи. В случай че се нуждаете от консултация или правно съдействие в тази насока, може да се обърнете към адв. Христо Копаранов – Партньор, Ръководител практика Защита на конкуренцията, съответствие и регулации.

               100% био медове и сладка