Copyright 2024 - Custom text here

                                                                     Кои сме ние

Добре дошли в сайта на  "Българо-Испанска Търговска камара"  (bgescc.com ) , място за срещи на бизнесмени, предприемачи и професионалисти в което предоставяме на всеки голямо разнообразие от услуги и професионални инструменти, необходими за да бъдат по-конкурентноспособни и подобряване на позиционирането на компанията на пазара.

Надяваме се,че този портал ще Ви бъде полезен и ще Ви помогне да научите повече за тази организация и нейната работа в услугата на социолно-икономическото развитие на двустранните отношения между България и Испания.

                                                         "Българо-Испанска Търговска камара"  (BGESCC 

Българо-Испанска Търговска Камара /БИТК/ е организация с нестопанска цел, създадена през 2016г. и регистрирана в Софийски Градски Съд , работеща за търговско-икономическите и международни отношения между България и Испания и представляваща български и испански компании и организации, опериращи на територията на Република България и Кралство Испания.


Камарата има за цел да насърчава и да подпомага търговските и икономическите отношения между Република България и Кралство Испания в техен интерес, както и да предоставя услуги за компании, които се интересуват от развитие на българския и испанския пазар.


Мисията на организацията е двустранно да установява бизнес контакти, да дава информация за доставка, коопериране и продажби, както и да съдейства при провеждане на преговори и сключване на сделки; да съдейства за оптимизиране на рамковите условия за инвестиране и икономически дейности; да подпомага, организира и осъществява участия в международни и местни панаири, бизнес делегации, търговски мисии, икономически форуми и конференции; да съдейства при дейности на работни групи към държавни органи и институции; да представлява и защитава пред публични институции на национално и регионално ниво своите членове; да популяризира взаимно двете страни.
Основни приоритети на БИТК са да подпомага за популяризира на България и Испания; да защитава интересите на своите членове пред българските и испанските институции; да предлага пълна гама от услуги на компании, които се интересуват от създаване, развитие и инвестиране в България и Испания; да организира събития с цел да развива сътрудничество, както с членовете, така и с различни партньори на територията и на двете страни.


БИТК се превърна като естествен мост между бизнеса и изпълнителна власт на двете държави, разбаротвайки проекти и програми за насърчаване на интернационализацията и конкурентноспособността на бизнеса, иновационните и инвестиционни процеси и от скоро дигитализация. Като акт на доверие към този момент има над 120 членуващи организации. Те са от различни сектори- дистрибуция и търговия; земеделие и хранително-вкусова промишленост; енергетика; счетоводни услуги; адвокатски кантори; застрахователни услуги; транспорт и логистика; набиране на персонал и човешки ресурси; хотелиерство и туризъм; строителство и др., които са със седалище на управление както в България, така и в Испания.

Камарата извършва действие за насърчаване на икономическото развитие между двете страни:

  • Промоция, информация и консултации;
  • Насърчава и развива двустранната търговия;
  • Участва в процеса по привличане на инвеститори в съответните страни;
  • Съвети и помощ;
  • Публикации за икономиката на България и Испания;
  • Организиране на различни събитие;
  • Организиране и разпространяване на икономически конференции и семинари;
  • Консултанско обслужване при създаване, реализиране и развити на нови компании и вече действащи;
  • Популяризиране на страните съответно в България и Испания;
  • Търговско и туристическо популяризиране на страните 

 

 

 

 

 

 

  100% БЪЛГАРСКИ СЛАДКА

       ETEM GESTAMP

  

            

          

         Адвокатска кантора